Medical

Performance

Medical

Performance

Medical · Performance

Hos oss får alla med besvär i rörelseapparaten den senaste bedömningen inom idrottsmedicin och ortopedi. Vi erbjuder en bred kunskap inom området med över 40 års erfarenhet inom slutenvårdsortopedi och idrottsmedicin.

På plats finns två Ortopedläkare och fyra fysioterapeuter som är anslutna till Hälso- och sjukvården i Östergötland. Avgiften följer de regler som fastställts av Region Östergötland. Vi tar emot patienter med eller utan remiss.

Patientavgift: 200kr. Frikort gäller. Avgiftsfri för barn och ungdomar under 20 år.
Av-/Ombokning: Meddelas via mejl eller telefon minst 24 timmar innan bokat besök.

Vårt team

Peter Cratz

Specialistläkare Ortopedi

Verksamhetschef

På plats finns Peter Cratz som är specialistläkare i Ortopedi. Han har sedan 2001 arbetat på ortopedkliniken på Vrinnevisjukhuset. 2012 blev han Överläkare i Ortopedi med inriktning inom artroskopisk (titthåls) kirurgi. Han har varit ansvarig för den artroskopiska sektionen och utbildat flera läkare inom området. Peter har under många år även varit en uppskattad föreläsare inom idrottsmedicin för såväl läkarstudenter som yngre kollegor. Sin karriär inom IFK Norrköping började redan 2005 då han tog jobbet som lagläkare för herrarnas A-lag och har sedan dess varit klubben trogen. Sedan 2023 är Peter även lagläkare för IFK Norrköpings damlag som spelar i allsvenskan.

Ni hittar Peter på IFK Medical & Performance center där mottagningsverksamheten bedrivs. Här gör Peter primära bedömningar och utredningar rörandes akuta skador och kroniska besvär från rörelseapparaten. Han har även möjlighet att erbjuda ultraljudsundersökningar på mottagningen samt att remittera patienter vidare till röntgen och magnetkameraundersökningar.

Nicolas Santi Aguilar

Fysioterapeut

På plats finns Nicolas Santi Aguilar som är fysioterapeut. Nico inriktar sig inom idrotts- och motionsskador och har ett stort intresse för området return to play, rehabilitering tillbaka till specifik idrott på hög nivå. Nico har varit del av det medicinska teamet i IFK Norrköpings herrlag sedan 2021. Nico genomför ultraljudsundersökningar och rehabilitering kopplade till dina besvär och behov.  

Fysioterapeututbildningen har han studerat på Linköpings universitet och även hunnit med en masterutbildning hos FC Barcelona inom idrottsskador och fysträning.

Helene Petersson

Vårdadministratör

På plats finns Helene Petersson som är vårdadministratör. Hon har tidigare arbetat på Vrinnevisjukhuset samt inom privat företagshälsovård och specialistläkarmottagning. 

Sofie Lindqvist

Administratör/undersköterska

På plats finns Sofie Lindqvist som är administratör/undersköterska. Hon har tidigare arbetat på Vrinnevisjukhuset. Det är Sofie du först möter när du kommer till vår mottagning.

Christer Jonsson

Fysioterapeut

På plats finns Christer Jonsson med över 30 års erfarenhet inom fysioterapi. Han utbildade sig till
Fysioterapeut/ sjukgymnast på Linköpings universitet. Han har examen i OMT steg 3 (OMT är en specialisering inom Fysioterapi med inriktning på manuella tekniker för diagnostik och behandling)

Utöver detta är han specialist inom idrottsmedicin och har genom åren flertalet vidareutbildningar
inom området ortopedi och idrottsmedicin samt ultraljudsscanning. Han är även verksam på Motions- och Idrottsskademottagningen under Region Östergötland.

Christer har tidigare arbetat på Medicinskt centrum och FysioMax här i Norrköping.

Om du råkat ut för en skada inom idrott eller motion, om du har besvär med nacke/rygg eller andra leder tar Christer gärna emot dig och hjälper dig med diagnos och behandling.

Filip Sjöblom

Fysioterapeut

Filip har arbetat som leg. fysioterapeut med inriktning mot idrottsskador sedan 2018. Filip tog fysioterapeutexamen från Linköpings universitet och har sedan dess gått flera påbyggnadskurser från flera lärosäten inom fysisk aktivitet och idrottsmedicin. Vidareutbildad inom OMT samt en examen inom ultraljudsdiagnostik (steg4) och ett stort intresse för ultraljudsundersökning. Går för närvarande specialistutbildning inom fysisk aktivitet- och idrottsmedicin.

Filip har sedan 2021 arbetat som ansvarig fysioterapeut för Norrköpings Dolphins (primärt herr) och under den tiden hunnit vara med på flera SM-guld. Har även arbetat med individuella idrottare på elitnivå inom andra sporter (hockey, fotboll, boxning, MMA med mera) och har ett brinnande intresse för idrottsmedicin från skada till prestation.

 

Nathalie Nilsson Mesic

Fysioterapeut

Nathalie är leg.fysioterapeut och tog sin examen vid Linköpings universitet 2021. Har sedan dess fördjupat sina kunskaper med kurser inom idrottsmedicin, fysisk aktivitet, MDT och OMT. Erbjuder akupunktur som behandlingsmetod.

Hon brinner för att hjälpa människor tillbaka till en skadefri vardag, vardagsmotionär som elitidrottare. Nathalie har tidigare arbetat på Rehab 2 Performance här i Norrköping. Varmt välkommen att boka tid.

Helene Andersson-Molina

Specialistläkare

Helene Andersson-Molina började ortopedbanan på Vrinnevisjukhuset i Norrköping 2001. 2013 blev hon överläkare inom ortopedisk kirurgi med inriktning mot proteskirurgi.

Under många år var hon ansvarig för protessektionen och även medicinskt ledningsansvarig på ortopedkliniken i Norrköping.

Ett stort intresse för utbildning av unga läkare har alltid varit en del av vardagen.

Helene jobbar nu halvtid i Örebro och halvtid på IFK Medical Center. Här gör hon bedömningar, handlägger och utreder försäkringsmedicinska patienter med olika ortopediska frågeställningar.