Medical

Performance

Medical

Performance

Medical · Performance

Hos oss får alla med besvär i rörelseapparaten den senaste bedömningen inom idrottsmedicin och ortopedi. Vi erbjuder en bred kunskap inom området med över 20 års erfarenhet inom slutenvårdsortopedi och idrottsmedicin.

På plats finns två Ortopedläkare och fyra fysioterapeuter som är anslutna till Hälso- och sjukvården i Östergötland. Avgiften följer de regler som fastställts av Region Östergötland. Vi tar emot patienter med eller utan remiss.

Patientavgift: 200kr. Frikort gäller. Avgiftsfri för barn och ungdomar under 20 år.
Av-/Ombokning: Meddelas via mejl eller telefon minst 24 timmar innan bokat besök.

Vårt team

Nicolas Santi Aguilar

Fysioterapeut

På plats finns Nicolas Santi Aguilar som är fysioterapeut. Nicolas specialiserar sig i idrotts- och motionsskador och har varit del av det medicinska teamet i IFK Norrköping sedan 2020.

Fysioterapeututbildningen har han studerat på Linköpings universitet och även hunnit med en masterutbildning hos FC Barcelona. Har du råkat ut för en skada som påverkar dig i vardagen eller under specifik aktivitet kan du vända dig till medicinska avdelningen och få bedömning samt rehabilitering av Nicolas, välkommen.

Peter Cratz

Specialistläkare Ortopedi

På plats finns Peter Cratz som är specialistläkare i Ortopedi. Han har sedan 2001 arbetat på ortopedkliniken på Vrinnevisjukhuset. 2012 blev han Överläkare i Ortopedi med inriktning inom artroskopisk (titthåls) kirurgi. Han har varit ansvarig för den artroskopiska sektionen och utbildat flera läkare inom området. Peter har under många år även varit en uppskattad föreläsare inom idrottsmedicin för såväl läkarstudenter som yngre kollegor. Sin karriär inom IFK Norrköping började redan 2005 då han tog jobbet som lagläkare för herrarnas A-lag och har sedan dess varit klubben trogen.

Från 1:e juni 2022 hittar ni Peter på IFK Medical & Performance center där mottagningsverksamheten kommer bedrivas. Här gör Peter primära bedömningar och utredningar rörandes akuta skador och kroniska besvär från rörelseapparaten. Han har även möjlighet att erbjuda ultraljudsundersökningar på mottagningen samt att remittera patienter vidare till röntgen och magnetkameraundersökningar.

Helene Petersson

Vårdadministratör

På plats finns Helene Petersson som är vårdadministratör. Hon har tidigare arbetat på Vrinnevisjukhuset samt inom privat företagshälsovård och specialistläkarmottagning. 

Sofie Lindqvist

Administratör/undersköterska

På plats finns Sofie Lindqvist som är administratör/undersköterska. Hon har tidigare arbetat på Vrinnevisjukhuset. Det är Sofie du först möter när du kommer till vår mottagning.

Christer Jonsson

Fysioterapeut

På plats finns Christer Jonsson med över 30 års erfarenhet inom fysioterapi. Han utbildade sig till
Fysioterapeut/ sjukgymnast på Linköpings universitet. Han har examen i OMT steg 3 (OMT är en specialisering inom Fysioterapi med inriktning på manuella tekniker för diagnostik och behandling)

Utöver detta är han specialist inom idrottsmedicin och har genom åren flertalet vidareutbildningar
inom området ortopedi och idrottsmedicin samt ultraljudsscanning. Han är även verksam på Motions- och Idrottsskademottagningen under Region Östergötland.

Christer har tidigare arbetat på Medicinskt centrum och FysioMax här i Norrköping.

Om du råkat ut för en skada inom idrott eller motion, om du har besvär med nacke/rygg eller andra
leder tar Christer gärna emot dig och hjälper dig med diagnos och behandling.

Filip Sjöblom

Fysioterapeut

Information kommer.

Nathalie Mesic Nilsson

Fysioterapeut

Information kommer.