Stages Cykling & Stages Flight

Tack vare passionerade cyklisters samlade idéer uppstod Stages Cykling och utmaningen att ta förvandla en utomhuscykel till en likvärdig inomhuscykel. Stages cyklar möjliggör en enkel cykelträning, snabba positionsjusteringar, sprint-shift funktion och genererar korrekta mätvärden som hastighet, rpm och watts genom Stages Power-mätaren. Stages cyklar är idag de tekniskt mest avancerade inomhuscyklarna på marknaden och du cyklar helt utifrån dina förutsättningar. För att på ett enkelt sätt följa din träning på cykeln använder vi det tillhörande verktyget Stages Flight med storbildskärm, integrerad bokning av cykel och mobila applikationer. Funktionerna inkluderar mjölksyra test ”FTP-test”, anpassade intensitetsturer, GPS-turer och tävlingslägen.

Videointegration och instruktörens coaching ger dig en kraftbaserad cykelträning utöver det vanliga!

vismox-cykel

 

Varför inomhuscykling?

Förutom att Stages cyklling är en av de roligaste formerna av konditionsträning, ger träningen dig alla förutsättningar för att förbättra din syreupptagningsförmåga, öka din fettförbränning och öka din styrka i ben och hjärta samt övrig muskulatur som är viktig för att utföra arbetet. Svettas, anta nya utmaningar och se dig själv förbättras!

_DSC3218_DSC3204

 

ULTRACYKEL

För dig som är van cyklist eller för dig som vill anta en ny utmaning! 

Varierad cykelträning för att på bästa sätt utveckla dina kapaciteter! Höj motivationen och var med på en fantastisk resa!

Träningen periodiseras och passen har olika upplägg med varierad inriktning,där passets fokus och syfte är tydligt, för att göra dig till en starkare cyklist. Du får också ökade kunskaper kring hur och varför vi periodiserar träningen.

Med Stages Flight följer du din egen utveckling på ett enkelt sätt, genom att se hur du presterat under passet via e-mail efter avslutat pass. Med våra Stagescyklar kommer resan mot målet bli fantastisk!

Ultraperioden börjar med ett cykeltest, en sk FTP test på 20 min så att du kan mäta dina framsteg (i watt/kg) under hösten/vinterns träning. Under perioden är passen indelade i 3 passinriktningar:

– Cykelstyrka i låg RPM

– Vo2 max träning i korta mycket högintensiva intervaller

– Tröskelträning i längre intervallblock

 

Vi hjälper dig hålla motivationen på topp för att klara utmaningarna som följer. Det är påfrestande och kämpigt att träna vid sin maxgräns, men det kommer att göra oss starkare och bättre!

 

Start: Onsdag 6/11 2019 (v.45)

Slut: Onsdag 8/4-2020 (v.15)

Uppehåll: v. 52 och v.1.

Totalt 21 st ultracykelpass.

Samtliga pass är 120 minuter. De har alla en generös uppvärmning, en effektiv intervalltid om 95 minuter (sittande cykelposition till 95%) och en avslutande nedvarvning med fokus rörlighet.

 

BOKNING AV PASS GÖRS I VISMOX STAGES FLIGHT.

VI TAR EMOT 28 DELTAGARE PER PASS OCH DET ÄR FÖRST TILL KVARN SOM GÄLLER.

VI SLÄPPER BILJETTER TILL PASSEN 14 DAGAR I FÖRVÄG OCH AVBOKNING SKA SKE PÅ PASSDAGEN SENAST 10.00. VID MISSAD AVBOKNING DEBITERAS EN NO SHOW MED 50 KR.

 

DU KÖPER DITT CYKELKORT I RECEPTIONEN. DÄR HJÄLPER VI DIG ÄVEN MED ATT SKAPA INLOGG OCH KOMMA IGÅNG MED DIN BOKNING. FÖR MER INFORMATION KONTAKTA OSS PÅ 011-470 75 31.

 

CYKELKORT

Pris: 2000 kr då ingår ultracykel samt övriga cykelpass på anläggningen.

Giltighetstid: 1/11-2019  –  30/4-2020

Du kan också lägga till ytterligare 1000 kr och få tillgång till gym och övrig gruppträning.

Som medlem i Norrköping Triathlon får du 25% rabatt på priserna.

Är du sedan tidigare medlem på IPC ingår ultracykeln i ditt medlemskap.

 

Öppettider

Måndag - Torsdag 06.00 - 21.00
Fredag 06.00 - 20.00
Lördag 08.00 - 17.00
Söndag 09.00 - 19.00