IFK Performance center

IFK Performance Center öppnade 2016 dörrarna till ett toppmodernt gym. Här finns 1500kvm2 träningsanläggning, med gym, kondtionsavdelning, avdelning för fria vikter, gruppträningssal, spinningsal, personlig coaching, massage och omklädningsrum med bastu. Sedan våren 2022 finns även en ny öppen yta med bland annat flera skivstänger och yta för olympiska lyft, släde, assault bikes och stakmaskin.

Maskinpark life fitness

Insignia är styrketräningsmaskiner som kombinerar mjuka biomekaniska rörelser och användarvänliga funktioner för högsta möjliga komfort. Plate loaded groundbase är styrketräningsmaskiner som är rörelsebaserade snarare än muskelbaserade, vilket innebär att de arbetar med flera muskelgrupper samtidigt. Det i sin tur ger mer omfattande träning och funktionella fördelar. Hammer Strengths MTS är världens första och bästa Plate-Loaded-utrustning, som kombinerar den biomekaniska integriteten hos den patenterade Iso-Lateral®-tekniken med enkla och bekväma viktmagasin.

Konditionsutrustning

Löpband designade för att ge den ultimata konditionsträningen med otroligt hög kvalitet. Med Life Fitness nya touchscreen display kommer du att upptäcka hur lätt och roligt det är att träna med den senaste tekniken. Här kommer du åt det inbyggda mediacentret med musik och filmer eller så väljer du att lyssna på dina egna spellistor, filmer, e-böcker eller surfa på internet samtidigt som du tränar.

Crosstrainer är designade för att ge en effektiv och skön helkroppsträning. Långvarig forskning inom biomekanik har gjort att Life Fitness skapat ett naturligt rörelsemönster som efterliknar naturlig löpning eller gång.

FlexStrider™ tillåter användaren att ändra steglängden när som helst under träning. FlexStriders mjuka rörelse ger en fantastiskt naturlig känsla och passar såväl motionären som den vane- eller elittränande användaren, som vill ha ett träningspass för hela kroppen.

Powermill climber är Life Fitness trappmaskin, som drivs av en pålitlig AC-motor som ger en mjuk rörelse och hög hållbarhet. PowerMill Climber är designad för att passa motionärer på alla nivåer.

Rodd passar alla som vill ha en utmanande konditionsträning som aktiverar hela kroppen och skapar dynamisk och högintensiv intervallträning.

Maskinpark pre core

Queenax är en fristående modul som möjliggör funktionell träning på oändliga sätt. Du kan med enkelhet byta träningsredskap, hitta variationer och utmanas på helt nya nivåer.

Stage cykling & stages flight

Tack vare passionerade cyklisters samlade idéer uppstod Stages Cykling och utmaningen att ta förvandla en utomhuscykel till en likvärdig inomhuscykel. Stages cyklar möjliggör en enkel cykelträning, snabba positionsjusteringar, sprint-shift funktion och genererar korrekta mätvärden som hastighet, rpm och watts genom Stages Power-mätaren. Stages cyklar är idag de tekniskt mest avancerade inomhuscyklarna på marknaden och du cyklar helt utifrån dina förutsättningar. För att på ett enkelt sätt följa din träning på cykeln använder vi det tillhörande verktyget Stages Flight med storbildskärm, integrerad bokning av cykel och mobila applikationer. Funktionerna inkluderar mjölksyra test ”FTP-test”, anpassade intensitetsturer, GPS-turer och tävlingslägen.