Nyhet: LYS ACADEMY och IFK Performance Center erbjuder fotbollsfys

LYS ACADEMY och IFK Performance Center erbjuder nu fotbollsfys – offseason, preseason och inseason. Alla tre program finns också anpassade för ungdomar i det så kallade ”Youthprogrammet” för spelare mellan 13-15 år. Dessa program är skapat av den tidigare IFK-spelaren Marcus Falk Olander med stöttning av den nu aktiva IFK-spelaren Sabina Ravnell. Programmen kommer utföras av personal på IPC.

Upplägget riktar sig till er som inte har tillgång till en egen fystränare – men som vill följa ett progressivt periodiserat program med syfte att bli snabbare, tåligare, mer explosiv och funktionell på planen.

Programmet är upplagt i tre olika delar – där man kan välja att köra alla tre eller bara den man önskar. Dessa är offseason, preseason och inseason.

Offseason erbjuder större volym och fokus på tuffare grundträning med tanke på att det inte är någon fotbollsträning att ta hänsyn till under den perioden.

Preseason-programmet stegras långsamt för att ge utrymme åt kroppen att också hantera en ökad träningsvolym och belastningen som det ger (och som känns extra mycket i början) att starta upp en ny försäsong. Intensitet och volym stegras kontinuerligt för att sedan plana ut lagom för att vara i toppform till seriestart.

Det tredje programmet, Inseason, fokuserar på att bibehålla det vi byggt upp under de första två delarna.

Dessa tre program finns anpassade för ungdomar mellan 13-15 år och kallas Youth-programmet. Dessa har samma upplägg som off-, pre-, och inseason, men är anpassade för ungdomar på det sättet att mer koordination och teknik har högre fokus samt att belastningen stegras på andra sätt än med vikter.

Klicka här för att komma till prislistan!

Mejla gymmet via info@ifkperformancecenter.se för bokning och/eller mer information.

Att vara en kraftfull spelare handlar inte bara om att vara explosiv och snabb framåt eller stark i dueller, även om det förstås också är av yttersta vikt.

Det handlar också om att vara rörlig, stabil och kraftfull i riktningsförändringar; att kunna bromsa olika krafter på olika djup; att ha kontroll och styrka i dåliga positioner för att ta sig ur dem utan att tappa bollkontrollen eller uppmärksamheten.

Offseason- och Preseason-programmen tränar allt detta, medan Inseason-programmet fokuserar på att bibehålla.

Med en tydlig plan genom hela året så kan vi också börja nästa offseason på en mycket högre nivå, istället för att bara gå runt-runt-runt på samma nivå säsong efter säsong.

Att vara vältränad är en förutsättning för att kunna prestera på den högsta nivån – både individuellt och som lag.

Spelare och lag som bara orkar spela på sin högsta förmåga en kort period av matchen kommer inte att vara så framgångsrika som de skulle kunna vara.

Så att varje enskild spelare har en fysik som bär upp fotbollstalangen är av yttersta vikt. Både för att påverka den kortsiktiga prestationen, men också den långsiktiga utvecklingen mot sin fulla potential.

Utan en riktigt bra fysik kommer matchen, säsongen och karriären inte att bli vad den skulle kunna bli.

Syftet med LYS ACADEMY och IPC:s fotbollsfysprogram är att varje spelare ska förbättra sin fysiska förmåga så att den kan bära upp fotbollstalangen som var och en besitter.

Dela inlägget

Dela på Facebook
Dela via e-post