Ultracykel

För dig som är van cyklist eller för dig som vill anta en ny utmaning!

Varierad cykelträning för att på bästa sätt utveckla dina kapaciteter. Höj motivationen och var med på en fantastisk resa! Träningen periodiseras och passen har olika upplägg med varierad inriktning där passets fokus och syfte är tydligt för att göra dig till en starkare cyklist. Vi ger dig dessutom ökade kunskaper kring hur och varför vi periodiserar träningen.

Med Stages Flight följer du din egen utveckling på ett enkelt sätt. Du ser lätt hur du presterat under passet via e-mail efter avslutat pass. Med våra Stagescyklar kommer resan mot målet bli fantastisk!

Vi hjälper dig hålla motivationen på topp för att klara utmaningarna som följer. Det är påfrestande och kämpigt att träna vid sin maxgräns, men det kommer att göra oss starkare och bättre!

Ultraperioden börjar med ett cykeltest, en sk FTP test på 20 min så att du kan mäta dina framsteg (i watt/kg) under hösten/vinterns träning. Under perioden är passen indelade i 3 passinriktningar:

  • Cykelstyrka i låg RPM
  • Vo2 max träning i korta mycket högintensiva intervaller
  • Tröskelträning i längre intervallblock 

Passens upplägg

  • Sju stycken pass från oktober till april.
  • Samtliga pass är 120 minuter. 

De har alla en generös uppvärmning, en effektiv intervalltid om 95 minuter (sittande cykelposition till 95%) och en avslutande nedvarvning med fokus rörlighet.

Bokning

Bokning av pass görs i vismox stages flight. Vi tar emot 28 deltagare per pass och det är först till kvarn som gäller. Vi släpper biljetter till passen 14 dagar i förväg och avbokning ska ske senast på passdagen 10.00. Vid missad avbokning debiteras en ”no show” med 50 kr. 

Du köper ditt träningskort i receptionen, där hjälper vi dig även med att skapa inlogg och komma igång med din bokning. För mer information kontakta oss på 011-470 75 31.